De Club

Wie zijn wij?

De Blackbird Owners Club Nederland (BOC) is een groep van enthousiaste motorrijders en is ontstaan als een vriendenclub die elkaar hebben ontmoet via het forum van de Honda Blackbird Site van Arnold de Graaf.
Ondersteund door zijn enthousiasme voor de CBR1100XX ontstond er een groep van motorrijders met dezelfde interesse die dit graag samen in de praktijk wilden brengen. Elkaar helpen met aan- en verkopen, ondersteunen in de technische aspecten van de Honda Blackbird en niet te vergeten gezamenlijk rijden langs ’s-Heren wegen. Zo begon het.


Het vervolg!

Gedwongen door de vele wisselingen in het bestuur en het uiteindelijk uiteenvallen hiervan heeft een aantal enthousiastelingen in 2004 zijn schouders eronder gezet en met een ander bestuur de club een fris en nieuw elan gegeven. Sinds 2006 beheert de BOC een eigen website waar we zeer trots op zijn, www.blackbirdownersclub.nl.
Een van de belangrijkste onderdelen van deze site is het discussie forum met o.a. vragen van leden, technische onderwerpen en verslagen van evenementen met foto’s etc. Daarnaast is informatie te vinden over het huidige bestuur, de jaaragenda en nog veel meer. Kortom, een bezoek meer dan waard!
Inmiddels is de club uitgegroeid tot een motorclub waar naast fanatieke Honda Blackbird rijders ook andere merken steeds meer aanwezig zijn zoals BMW, Yamaha, Kawasaki, Aprilia en noem maar op. Uiteindelijk gaat het om dezelfde passie, motorrijden en alle zaken die met het motorrijden te maken hebben!En wat doen wij als club?

Eigenlijk teveel om op te noemen. Er worden o.a. K&K (Kijk & Klets) bijeenkomsten georganiseerd maar ook het begeleiden van de Zeelandia Run, een tocht voor de gehandicapte medemens.
We geven cursussen in het rijden als wegkapitein maar ook in het gebruik van navigatie software zoals “Basecamp”.
Elke maand organiseren we een rit ergens in Nederland maar ook daarbuiten zoals de Eifel en de Ardennen.
Wij rijden verdeeld over een aantal groepen die meestal niet groter zijn dan 8 motoren. Elk jaar is er wel een grotere trip te beleven die je echt als vakantie kan zien (Dolomieten, Noorwegen, de Pyreneeën).En hoe doen we dat?

Wij, de BOC, doen dat als vrienden. We doen dat met zijn allen maar tegelijkertijd laten we iedereen vrij in datgene wat men doet. Wil je alle evenementen bijwonen? OK, leuk zelfs. Kan je maar één keer per jaar je gezicht laten zien? Net zo goed. Wil je een behoorlijk tempo tijdens een rit? Er zijn er meer onder ons. Ben jij een toerrijder die lekker van de omgeving wil genieten? Daar zijn er bij ons, de BOC, ook genoeg van. Houd je van Blingbling op je fiets? Wij ook. Wil je een Naked Bike (X11)? Mooi man, ook die kennen we binnen de club. Wil je wat organiseren? Graag (in overleg met het bestuur).
Wij hebben als club eigenlijk maar één doel: iedereen te laten genieten van die ongelooflijke uitvinding…… het motorrijden en alles wat je daar gezamenlijk omheen kan doen!
De BOC telt inmiddels ongeveer 1400 geregistreerde forumgebruikers en 140 leden.
Het bestuur
  • Voorzitter: Mark Verhagen (Viffer)
  • Secretaris: Jaap Oudshoorn (motorrijder_2000)
  • Webmaster en Penningmeester: Marc Bezembinder (MarcB)


Afbeelding