Hyperpro stelt zich voor

Afbeelding

Moderator: BOC P&R-Team

Plaats reactie
Hyperpro
Berichten: 4
Lid geworden op: zo dec 06, 2009 5:33 pm
Contacteer:

Hyperpro stelt zich voor

Bericht door Hyperpro » do mar 05, 2009 10:25 pm

Welkom bij Hyperpro!
Hyperpro is wereldwijd marktleider in het produceren van progressieve vering voor motorfietsen. Verder maken zij ook stuurdempers en zelfs verhogings- en verlagingskits voor bijna alle motoren en scooters.
Dit Nederlandse bedrijf test ieder type motor uitvoerig om er voor te zorgen dat de vering precies past bij uw motor.


Waarom Hyperpro?
Veel motoren hebben eigenlijk een te slappe vering. Dit kan komen omdat ze vanaf de fabriek al zo geleverd worden maar vaak is het gewoon ouderdom van de vering. Je kunt het bijvoorbeeld merken bij het stevig remmen, de motor veert dan in een keer door naar het einde. Wij noemen dit duiken of doorslaan.

Maar ook als u uw motor zwaarder belast met bagage of een passagier zult u te slappe vering meteen herkennen. De motor voelt wat wiebelig aan en bij flinke hobbels voelt u de vering doorslaan. Als u dit herkend en u wilt er wat aan veranderen dan adviseren wij u Hyperpro.


Wat kunt u verwachten van Hyperpro?
Door het gebruik van progressieve veren is het band/wegcontact vele malen beter. Hierdoor zullen kleine onregelmatigheden in het wegdek meteen geabsorbeerd worden. Bij grotere hobbels neemt het progessieve gedeelte van de veer het over om de zwaardere klappen op te vangen. Uw motor voelt dus comfortabeler aan.

Een van de belangrijkste voordelen van Hyperpro is wel de verkorting in de remweg. Uit meerdere testen is gebleken dat de remweg 15 tot 20% korter is bij gebruik van Hyperpro vering. Bedenk wel, dat is al twee meter eerder stilstaan bij een remweg van 10 meter!


Hoger of lager maken
Komt u altijd maar net bij de grond dan heeft Hyperpro wellicht de oplossing voor u.
Naast de vervangingsveren biedt Hyperpro voor bijna iedere motor de mogelijkheid tot verhogen of verlagen.


En de Blackbird Owners Club?
Veel Blackbird rijders hebben hun weg gevonden naar Hyperpro. Dit is niet zomaar, vraag een willekeurige Blackbird rijder wat het effect van Hyperpro is op het totale rijgedrag van de Bird en het zal snel duidelijk zijn waarom! De Blackbird Owners Club is er dan ook trots op dat Hyperpro sinds 2009 sponsor is van de BOC Vereniging!

Afbeelding
De rondsluiting van het contract met Hyperpro op de motorbeurs 2009
V.l.n.r Mark Verhagen (ex-voorzitter BOC), Jan Belder (Hyperpro) en Yoan Warmerdam (ex-PRTeam BOC)Hyperpro vervangingsveren
De progressieve vering werkt als volgt: hoe meer druk er toegepast wordt, hoe groter de weerstand wordt. Dit zorgt er voor dat de schokdemper de druk absorbeert voordat de slag bereikt wordt. De motorfiets wordt beter controleerbaar doordat de vering de klappen opvangt in plaats van het wiel. Ook slijten uw banden hierdoor aanzienlijk minder. Wanneer er druk op de vering wordt uitgeoefend stijgt deze druk geleidelijk. Dit wordt "constante stijging" genoemd. Bij standaard (non-progressieve) vering is dit niet mogelijk.

Afbeelding
Hyperpro Progressieve voorveren

Hyperpro is de enige fabrikant die voor de achterdemper een vervangingsveer aanbiedt. Het is dus niet nodig om een complete schokdemper aan te schaffen voor een beter rijgedrag van de motor. De combinatie van de progressieve voor- en achterveer zorgt voor 80% verbetering in de rijeigenschappen van de motor (ref. Blackbird Owners Club).

Wil je echter die laatste 20% erbij pakken, dan heeft Hyperpro de 3D-Shock ontwikkeld. Bij de 3D-Shock is de veervoorspanning volledig instelbaar evenals de in- en uitgaande demping.

Afbeelding
Hyperpro 3D-Shock

De voordelen van de Hyperpro progressieve vervangingsveren:
  • Betere rem eigenschappen
  • Betere handling
  • Betere stabiliteit
  • Betere grip
  • Altijd een perfecte setup
De voorvork kits bevatten de vervangingsveren, olie en handleiding.
De schokdemper kit is een vervangingsveer voor de standaard achterschokbreker(s).
De Combi kit bestaat uit beide vervangingsveren sets.
De kits worden geleverd met een uitgebreide handleiding voor montage en set-up van de motorfiets. Inbouw door een Hyperpro Service Center is uiteraard ook mogelijk.


Progressieve stuurdempers en montagekits
Het revolutionaire ontwerp van de Hyperpro stuurdemper zorgt ervoor dat de demping toeneemt naarmate de druk op het stuur groter wordt. Het systeem is geheel traploos instelbaar en heeft een olie-expansiereservoir zodat u verzekerd bent van totale controle ongeacht uw rijstijl.

Hyperpro's progressieve stuurdempers worden algemeen beschouwd als een van de beste ter wereld en zijn verkrijgbaar in zowel race- als weguitvoering samen met CNC gefabriceerde 'bolt-on' montagekits gemaakt van 7075 geadoniseerd vliegtuigaluminium.

Afbeelding
Hyperpro's progressieve stuurdempers
Afbeelding

Hyperpro
Berichten: 4
Lid geworden op: zo dec 06, 2009 5:33 pm
Contacteer:

Re: Hyperpro stelt zich voor

Bericht door Hyperpro » do jan 10, 2013 9:34 pm

Het nieuwe pand van Hyperpro in Werkendam en een aantal van onze produkten

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Workshop gegeven door Paul Klop bij Hyperpro in Werkendam

Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast